ZDRAVO BIO!
  • Home
  • Izdvojeno
  • Vrijeme je da na jelovnik vratimo hranljivu bundevu: Pripremite ukusnu i zdravu krem supu od bundeve
Izdvojeno Zdrava ishrana

Vrijeme je da na jelovnik vratimo hranljivu bundevu: Pripremite ukusnu i zdravu krem supu od bundeve

Ishrana sezonskim voćem i povrćem ključ je dobrog zdravlja.

Zagazili smo u jesenju sezonu, bliži se Noć vještica, a bundeva već sada ima na svakom koraku.

Nekad davno bundeva je bila bitan izvor hrane Indijancima. Pomagala im je da izdrže dugu i hladnu zimu. Tamo su je predstavili doseljenicima, kojima je takođe postala važan dio ishrane i nezaobilazan dio prazničnog stola za Dan zahvalnosti. Smatra se da je u Evropu donio Kolumbo, gdje je prvobitno služila kao hrana za stoku. Danas se bundeva nalazi u mnogim vrhunskim jelima jer je ukusna, lako probavljiva i nutritivno bogata namirnica.

Ukoliko nemate ideju šta skuvati za nedjeljni ručak, donosimo jedan jednostavan recept za krem supu od bundeve.

Potrebni sastojci

1 kg bundeve
3 veće mrkve
3 krompira
2 mlada luka (ne mora biti mladi)
pola zelene manje paprike
2 grančice celera, jednako toliko i peršuna
pavlaka za kuvanje (po želji)
2 kašike maslinovog ulja
na vrh noža maslaca.

Priprema

Bundevu očistiti i narezati na pločice. Tako i ostalo povrće, sve staviti i kuvati preliveno vodom iznad povrća dva prsta. Dodati ulje, so, papar i kuvati dok povrće ne bude mekano.

Kada se povrće skuvalo odliti malo vode sa strane i miksati štapnim mikserom. U supu dodati maslac i po želji pavlake za kuvanje, kao i začine.

Izvor: www.elle.hr

Related posts

Izbjegavajte ih u širokom luku: Ako jedete ove namirnice za doručak, treba odmah da prestanete!

admin

Ove tri namirnice bi trebalo da izbjegavate

admin

Ovo su namirnice najbogatije C vitaminom

admin

Leave a Comment