ZDRAVO BIO!
  • Home
  • Izdvojeno
  • Tri kreativna recepta uz koje više nećete zaboravljati piti vodu tokom dana
Izdvojeno Zdrava ishrana

Tri kreativna recepta uz koje više nećete zaboravljati piti vodu tokom dana

Unos vode je ključan za zdrav rad organizma, ali i zdravu i sjajnu kožu

Vjerojatno ste puno puta pročitali i čuli da dnevno u organizam treba unijeti dva litra vode. No, to može postati naporno i dosadno i zato treba znati da obična voda nije jedini način za zdravu hidrataciju organizma.

Zato vam u nastavku donosimo četiri kreativna rješenja za zdrav unos tečnosti za koje nas je inspirisala nutricionistkinja McKell Kill.

Voda s ukusom

Ovo svako može napraviti kod kuće! Tokom proljeća svojoj vodi dodajte jagode, borovnice ili listiće mente, ljeti ih zamijenite za svježi krastavac ili kockice lubenice, a tokom zime neka to budu agrumi. Osim toga, ujutro možete popiti čašu tople vode s limunom koja će vas razbuditi, dati vam energije, pokrenuti probavu i probuditi kožu.

Ne zaboravite na mineralnu vodu

Pred kraj radnog vremena običnu vodu zamijenite za mineralnu. Kao prvo, tako ćete i dalje uzimati potrebnu količinu vode, ali ćete unijeti promjenu i razbuditi čula. A osim toga, kad se pred kraj radnog vremena s obične vode prebacite na mineralnu, stvorićete ritual prije odlaska kući i dati svojem tijelu do znanja da je posao gotov za danas i da se može opustiti.

Zamijenite vodu za čaj

I čaj je zapravo još jedna vrsta vode s ukusom. Zato uveče odaberite umirujuće čajeve koji će vam pomoći zaspati, a i dalje ćete unositi potrebnu dnevnu količinu tečnosti u organizam.

Izvor: www.elle.rs

Related posts

Svi misle da krompir goji: Spremite ga ovako i unesite samo 100 kalorija i gomilu vitamina C

admin

Vježbanje u trudnoći

admin

Spriječite bolesti bubrega: Zaboravite što prije na ovih 10 navika

admin

Leave a Comment