ZDRAVO BIO!
Fitness savjeti Izdvojeno

Šta da pijete da poboljšate rezultate vježbanja?

Voda je u svakom slučaju najbolje piće koje treba da pijete tokom samog vežbanja, a mi vam donosimo nekoliko zdravih predloga za napitke koje treba da pijete nakon vježbanja jer će vam poboljšati rezultate vježbe i ujedno donijeti mnoštvo drugih benefita.

Sok od lubenice. Ovaj napitak će pomoći mišićima da se što prije oporave od naporne vježbe i da se otkucaji srca vrate u normalu. Lubenica je inače veoma bogata amino kiselinama koje su od velikog značaja za opšte zdravlje orgnizma. Sok od lubenice možete kupiti u prodavnicama zdrave hrane, ali ga bez problema možete napraviti sami. Jednostavno sameljite lubenicu u blenderu ili sokovniku i popijte.

Sok od paradajza. Paradajz je veoma bogat likopenom, antioksidantom koji je poznat kao snažan borac protiv slobodnih radikala, ali i kao zaštitnik srca. Sok od paradajza će pomoći mišićima da se što brže oporave i ublažiće bolove.

Sok od višanja. Ima jednak uticaj na organizam kao sok od lubenice i zato ga slobodno pijte nakon vježbanja. Jedina naša preporuka vam je da tražite sokove koji u sebi nemaju dodatnih šećera ako niste u mogućnosti da sami napravite sok.

Mlijeko. Mijeko hidrira organizam na jednak način kao i voda, ali pored toga daje nam i proteine neophodne da se tijelo oporavi od napora. Mlijeko se posebno preporučuje nakon intenzivnih treninga izdržljivosti kao što su crossfit ili tabata.

Voda. I na kraju nikako ne možemo zaobići vodu koju treba da pijete tokom cijelog treninga da biste ostali dovoljno hidrirani. U vodu možete dodati i nekoliko listića svježe mente ili ulja od peperminta koje ima veoma pozitivan efekat na krvni pritisak i poboljšava disanje tokom napora.

Izvor: www.lifepressmagazin.com

Related posts

Da li mi nedostaje magnezijum?

admin

Proljećni napitak za otporniji i bolji imunitet

admin

6 svakodnevnih aktivnosti koje vam mogu pomoći u mršanju, krenite odmah!

admin

Leave a Comment