ZDRAVO BIO!
  • Home
  • Izdvojeno
  • Šest savjeta za najbrže sagorijevanje kalorija treningom
Fitness savjeti Izdvojeno

Šest savjeta za najbrže sagorijevanje kalorija treningom

Ako rezultati vježbanja izostaju, predlažemo vam ove savjete koji će sigurno pomoći pri mršavljenju i postizanju željene težine.

Postoji nekoliko načina za povećanje djelovanja treninga, a uz samo male promjene u vježbanju možete da izgubite više kalorija.

Ako uporno ne možete da vidite rezultate svoj treninga, razlog tome može da bude to što jednostavno imate sporiji metabolizam i sagorijevanje kalorija ide sporije. Ali ne treba očajavati, jer rješenja ima.

Ono što preporučuju svi treneri su sljedeći jednostavni savjeti koje bi trebalo uvrstiti u svoje svakodnevno vježbanje i time podstaknuti brže sagorijevanje kalorija koje će vas dovesti do bržih i boljih rezultata.

  1. Prvo trening snage pa kardio trening

Trening koji ima najbolje rezultate i topi masne naslage je onaj koji će i nakon završene aktivnosti održavati organizam u stanju topljenja masnog tkiva. Bolje je prvo napraviti trening snage, a nakon toga kardio.

  1. Izbjegavati hranu prije treninga

Istraživanja su pokazala da je za najveći gubitak kalorija najbolje da trenirate ujutro, na prazan želudac. Ako nijeste jeli prije vježbanja, vaše tijelo nema mnogo ugljenih hidrata u zalihama što prisiljava tijelo da umjesto toga sagorijeva masti. Ako već jedete, pokušajte da to uradite tri sata prije treninga.

  1. Složene vježbe

U složenom treningu, koji uključuje više zglobova i mišićne sisteme, troši se više kalorija prilikom vježbanja i učinci koji se njime ostvaruju su nevjerovatni. Sledeći put kada se nađete u teretani zamolite trenera da vam pokaže kako se izvode treninzi i prionite na posao.

  1. Intervalni

Intervalni trening ili visoko intenzivni trening smatra se jednim od najefikasnijih načina za brzo gubljenje kalorija i ubrzavanje metabolizma. Ovakav trening uključuje ponavljanje vježbi visoko intenzivne aktivnosti isprekidane pauzama, koje podstiču vaše tijelo na rad i time omogućava brže postizanje rezultata.

  1. Super setovi

Radi se o naprednoj tehnici za povećanje intenziteta treninga. Super setovi podrazumijevaju kombinaciju dvije vježbe, koje se izvode tako da odradimo seriju prve vježbe, i odmah, bez odmora, odradimo seriju druge vježbe. Ovo se smatra odrađenim super setom, nakon čega slijedi kratak odmor.

  1. Kružni trening

Kružni trening je jedan od najboljih načina da u kratko vrijeme dovedete tijelo u fit formu. Kružni trening predstavlja trening svih velikih mišićnih skupova u sklopu jednog treninga.

Izvor: www.elle.rs

Related posts

Postoje li štetne namirnice?

admin

Ovo su najčešće greške koje pravite u pokušaju da se zdravo hranite

admin

Tikvice idealno povrće za toplije dane

admin

Leave a Comment