ZDRAVO BIO!
  • Home
  • Izdvojeno
  • Savjeti za jutarnju rutinu uz koju ćete dan početi raspoloženi
Fitness savjeti Izdvojeno Novosti

Savjeti za jutarnju rutinu uz koju ćete dan početi raspoloženi

Mnogi nisu ranoranioci i niko ne uživa da se budi uz zvuk alarma. Međutim, ako se probudite nervozni, bićete nervozni cijeli dan. Tako da, počevši već danas, uključite neke nove aktivnosti u svoju jutarnju rutinu kako biste izgledali i osjećali se bolje.

Najbitniji obrok dana

Prvo što treba da uradite je da doručkujete. Ostavite te slatke žitarice i čokoladne kroasane. Naše tijelo treba da bude spremno za dnevne aktivnosti, te su proteini ono što nam je potrebno kako bismo imali energije za cijeli dan.

Doručak koji sadrži proteine je važan jer će vas držati sitima do ručka bez da posežete za malim, a nezdravim užinama. Jaja i jogurt su odličan izbor.

Probudite se uz šolju čaja

Zeleni čaj je odgovor. Ne samo da će vas razbudti već će očistiti vaš organizam od slobodnih radikala. Upamtite, slobodni radikali ubrzavaju starenje dok antioksidansi doprinose zdravom starenju.

maca caj jutro rutina

Antioksidansi

Šta stavljamo na kožu je jednako važno kao i šta unosimo u naše tijelo. Uključite antioksidanse u svoju jutarnju rutinu kože. Vitamin C i E pomažu da se oslobodite slobodnih radikala koji se nalaze svuda oko vas: u zagađenom vazduhu i hrani. Vitamin C  možete unijeti kroz neku prirodnu masku ili tonik za lice.

Voda je bitna

Svi znate važnost vode kako bi ostali hidrirani tokom dana, a da li ste znali da je voda jako važna baš ujutro? Kada se probudimo, naše tijelo je dehidrirano. Kada ste dehidrirani, jednostavno se ne osjećate dobro. Možete dobiti glavobolju, osjećati se nervozno i umorno. Kada se probudite, popijte veliku čašu vode. Ne samo da će vaše tijelo biti hidrirano već će se pokrenuti i vaš metabolizam.

Vježbajte ujutro za bolji san uveče

Ako se možete posvetiti vježbanju ujutru, lakše ćete zaspati uveče. Odvojte 30-ak minuta za jutarnju šetnju, plivanje prije posla ili nekoliko krugova biciklom oko vašeg naselja.

Započnite svaki dan jutarnjim navikama koje vam Zdravija preporučuje i sigurno je da ćete zavoljeti rano buđenje. Ima li šta ljepše nego kada znate da ste vođenjem računa o vlasititom tijelu učinili najbolju moguću stvar za vaše dugoročno zdravlje?

Izvor: www.zdravija.com

Related posts

Preskačite uže za bolje zdravlje i vitku liniju

admin

Vježbanjem ćete stesati figuru, ali samo ako vodite računa o jednom detalju

admin

AFTE U USTIMA možete sanirati u 4 KORAKA!

admin

Leave a Comment