ZDRAVO BIO!
Fitness savjeti Izdvojeno

Pravila za jutarnji trening

Kako se probudite, i kako započnete jutro uticaće na ostatak vašeg dana. Odvojite nekoliko minuta za jutarnje vježbanje. Za jutarnju rutinu dovoljno je i od 5 do 10 minuta. Vaš mozak će biti budan, a tijelo će podstaći hormone i obezbijediti dovoljnu količinu kiseonika i energije.

Radite vježbe odmah po ustajanju.

Popijte običnu čašu mineralne vode, ili sa limunom.

Najbolje vježbe u kući su trbušnjaci, sklekovi i čučnjevi.

Uključite bar jedan eksplozivni pokret poput čučnja, skoka i iskoraka, ili eksplozivnog skleka.

Neka bar jedna vježba bude za statičko istezanje. Jedne od najboljih vježbi su paukov iskorak ili bugarski čučanj sa ljuljanjem lijevo desno dok ste u čučnju.

Nemojte da preterujete sa ponavljanjem i dužinom treninga. Ove vježbe treba da budu lagane, i da obezbijede jutarnju svježinu i budnost.

Ukoliko želite da razvijete grudi i ramena, onda fokusirajte vaše jutarnje vježbanje na taj dio tijela. Ukoliko želite razvijen kvadriceps, radite čučnjeve.

Dišite pravilno. Udahnite duboko kroz nos, napunite pluća vazduhom. Držite dah 5 sekundi, a zatim lagano izdahnite.

Ako jutarnje vježbanje postane rutina, neće vam biti teško da ustanete i 30-60 minuta ranije. Redovno vježbanje poboljšava kvalitet sna, a to će rezultirati potrebom da manje spavate nego obično.

Vježbajte svakog jutra otprilike u isto vrijeme, naročito ako se budite u isto vrijeme. Na ovaj način regulisaćete rad vaš endokrinog sistema, kao i srčani ritam.

Izvor: www.zdravisimo.com

Related posts

Bijeli ili braon pirinač?

admin

Fizički simptomi koji ukazuju na anksioznost: Šta se događa u tijelu kada smo uznemireni?

admin

Kako da napravite sok za pročišćavanje jetre

admin

Leave a Comment