ZDRAVO BIO!
Izdvojeno Zdrava ishrana

Pazite na unos kalorija? Ovo su prava vina za vas!

Svi volimo popiti čašu dobrog vina, zar ne?

Vino može biti idealno ljetno piće, bilo da ga pijete tokom dana ili noći. Međutim, kao i kod svakog alkoholnog pića kalorije se mogu vrlo brzo nakupiti. Ako brinete o tome šta konzumirate tokom dana, više ne morate izbjegavati vino – postoje vina koja možete piti čak i ako pazite na unos kalorija i šećera!

Pjenušavo vino

Čaša pjenušavog vina čini se kao idealno ljetnje piće. Sadrži oko 110 kalorija, ali dobro provjerite da na etiketi na boci ima oznaku “brut nature” ili “brut zero”. Iako sva pjenušava vina sadrže određenu količinu šećera koji je potreban za proces fermentacije (koji stvara mjehuriće), držite se vina s ovim oznakama jer to znači da u njima gotovo da i nema dodatnih šećera.

Riesling i Pinot Grigio

Čaša ovih vina sadrži svega 110 kalorija. Iako su bijela vina opšte poznata po manjoj koncentraciji alkohola i šećera, neke vrste poput RieslingaPinot Grigioa te portugalskog Vinho Verdea imaju čak i manje kalorija od vina s većim udjelom alkohola kao što su MoscatoChardonnay ili Sauvignon Blanc.

Rosé

Sa 140 kalorija po čaši Rosé je mrvicu slađa alternativa laganim bijelim vinima. Možete naravno i bez njega, ali nema potrebe!

Pinot Noir

Iako bijela vina inače imaju oko 140 (ili manje) kalorija po čaši, kod crnog vina ta se količina kreće od 135 do 165 kalorija, dok crna vina s visokim udjelom alkohola mogu imati i do 200 kalorija po čaši. Ako volite crno vino ali se ne želite odreći ukusa zbog manje kalorija, vaš najbolji izbor je Pinot Noir, koji sadrži svega 150 kalorija po čaši.

Izvor: www.finirecepti.net.hr

Related posts

Šta kažete na jedan veganski sladoled od jagode koji možete pripremiti sami?

admin

Ovo treba da uradite svaki dan ako ste dugo za računarom: dvije mudre za istezanje dlanova i prstiju

admin

Vježbanjem ćete stesati figuru, ali samo ako vodite računa o jednom detalju

admin

Leave a Comment