ZDRAVO BIO!
  • Home
  • Izdvojeno
  • Ovo treba da uradite svaki dan ako ste dugo za računarom: dvije mudre za istezanje dlanova i prstiju
Fitness savjeti Izdvojeno

Ovo treba da uradite svaki dan ako ste dugo za računarom: dvije mudre za istezanje dlanova i prstiju

Moderan čovjek sve više vremena provodi za računarom i sa dosta spretnosti koristi ruke kako bi koristio tastature na najrazličitijim uređajima. Ipak, dolazi do zamora, pa je povremeno potrebno provježbati i dlanove.

Uglavnom ruke i šake koristimo na isti način, čime opterećujemo pojedine tačke muskulature. Kao i kada je u pitanju cijelo tijelo, malo istezanja i vježbica vam može mnogo pomoći. Efikasna pomoć mogu biti mudre, od kojih su neke zaista fantastične za sve nas koji živimo od kuckanja po tastaturama.

Prepletite prste na dlanovima i istegnite se. Osim što ćete istegnuti prste i dlanove olakšaćete i opterećenje koje vaša ramena i vrat podnose po cijeli dan. Prepletite prste ispred srca i okrenite dlanove ka spolje. Udahnite i podignite ruke ka gore podižući i bradu i grudi. Izdahnite i pustite ruke.

Hakimi mudra – Ova mudra balansira desnu i lijevu hemisferu mozga tako da je sjajna za ravnotežu, ali i za kognitivne funkcije. Spojite ruke u Anjali mudru tj. položaj molitve. Neka se prsti dodiruju, ali lagano otvarajte dlanove tako da izgleda kao da držite kuglu u dlanovima. Zatim opet lagano približite prste obje ruke kao da su namagnetisani. Uradite ovo nekoliko puta.

Izvor: www.lovesensa.rs

Related posts

Jednostavne vježbe za donji dio leđa: Ojačajte mišiće i izbrišite bol

admin

Jednostavna vježba za čvrste i lijepo oblikovane butine

admin

Pilates Barre vježbe: Oblikujte zadnjicu poput najzategnutijih plesačica

admin

Leave a Comment