ZDRAVO BIO!
  • Home
  • Izdvojeno
  • Ojačajte imunitet: Izborite se sa virusima i bakterijama pomoću ovih prirodnih antibiotika!
Izdvojeno Zdrava ishrana

Ojačajte imunitet: Izborite se sa virusima i bakterijama pomoću ovih prirodnih antibiotika!

Kupus, osim što sadrži dosta vitamina C, je i odličan prirodni antibiotik. Ovo posebno važi za kiseli kupus, pošto se antibakterijske moći ove biljke povećavaju nakon procesa fermentacije.

Prečesto uzimanje antibiotika i njihovo korišćenje u slučaju virusnih infekcija, kada oni ne mogu da pomognu jer su namijenjeni borbi protiv bakterija, dovelo je do toga da su ljudi postali otporni na ove ljekove.

Međutim, postoji dosta namirnica koje pomažu u prevenciji i liječenju bakterijskih infekcija i tako praktično zamjenjuju antibiotike.

Bijeli luk sadrži alicin, bezbojnu, uljastu materiju, koja uništava stafilokoke, streptokoke. Takođe i bacile nekih bolesti kao što su dizenterija i tifus. Bolje pomaže ako se jede prijesan, termički neobrađen. Preventivno bi trebalo uzimati po dva čena dnevno, a u slučaju infekcije četiri čena.

Brusnica spriječava prijanjanje bakterija za zidove sluzokože. Zato se najviše koristi u prevenciji urinarnih infekcija, posebno onih izazvanih bakterijom ešerihijom koli. Dnevno bi trebalo uzimati nekoliko kašika koncentrata ili čašu do dve soka od ovih bobica. Njihovo konzumiranje se posebno preporučuje osobama sklonim urinarnim infekcijama.

Med u antibiotske svrhe koristili su još u starom Rimu. Odlična je ispomoć u slučaju infekcija, a da bi ispoljio svoje najbolje osobine treba ga uzimati pola sata prije jela, što duže držati u ustima bez obzira da li se uzima sam ili rastvoren u nekoj tečnosti, kao što je mlijeko, čaj ili voda.

Origano, koga najviše poznajemo u ulozi začina i tako ga i koristimo, zbog izrazitih antibakterijskih svojstava, efikasan je i u sprečavanju bolesti probavnog sistema.

 Izvor: www.stil.kurir.rs

Related posts

6 svakodnevnih aktivnosti koje vam mogu pomoći u mršanju, krenite odmah!

admin

Ove tri namirnice bi trebalo da izbjegavate

admin

Ove navike mogu da vam produže život za 10 godina

admin

Leave a Comment