ZDRAVO BIO!
Izdvojeno Zdrava ishrana

Namirnice koje tope kalorije

Postoje namirnice koje možete da jedete svakog dana, a koje će vam pomoći da se otarasite suvišnih kilograma. Jedite pametno.

Pokušajte da dodate u ishranu neke od namirnica koje vam predlažemo i ne zaboravite na vježbanje za još bolji efekat!

Grejp ubrzava metabolizam i pomaže pri gubitku kalorija. Bogat je vlaknima i pomoći će u stabilizaciji nivoa šećera u krvi.

Celer krije jednu vrlo jednostavnu tajnu – sadrži malo kalorija, a sagorijeva mnogo njih. Sadrži i dosta vode, pa je odličan izbor ako ste na dijeti.

Istraživanja su pokazala da vježbanje i zeleni čaj idu ruku pod ruku i potpomažu brže sagorijevanje masnoća sa stomaka. Pun je antioksidanata i jedan je od najboljih sredstava za jačanje metabolizma.

Naučno je dokazano da omega-3 masnoće djeluju kao regulator metabolizma i kontrolišu potrošnju masti. Kako ove masnoće naš organizam ne proizvodi, bitno je da unesete namirnice koje ih sadrže, ili koristite suplemente.

Većina ljudi ne može da zamisli dan bez kafe, ali nedavna istraživanja pokazala su da kofein iz jedne šoljice kafe može da rezultuje povećanom potrošnjom kalorija. Naravno, ovo se odnosi na kafu bez šećera.

Izvor: www.arhiva.superzena.net

Related posts

Najefikasnije vježbanje koje brzo skida salo sa stomaka i butina

admin

Kako se zaštititi od alergije na polen?

admin

Rak dojke: Sve što treba da znate o prevenciji i kada obavezno otići kod ljekara

admin

Leave a Comment