ZDRAVO BIO!
Fitness savjeti Izdvojeno

Koliko minuta nedeljnog treninga vam je dovoljno da održite figuru

Redovno nedjeljno vježbanje je dalek san za mnoge od nas. Ako mislite da nemate vremena da se posvetite svom tijelu – to je samo prazan izgovor, jer je dovoljno da vježbate samo nekoliko minuta svaki dan kako biste bili vitalni, ali i zgodni.

Većina nas provodi dane kukajući kako ne vodi zdrav život u onoj mjeri u kojoj bi trebalo. Još kada dođe ljeto i kada nas preplave fotografije zategnutih, vitkih tijela iz modnih magazina, nezadovoljstvo dodatno naraste. Nemojte se obmanjivati savršenom slikom, ali povedite računa o svojoj figuri, prvenstveno zbog zdravlja. Potrebna vam je motivacija – pronađite je!

Prosječna osoba u Evropi vježba 48 minuta nedeljno, što je za jednu trećinu manje od preporučene minutaže za vježbanje! Naučne studije pokazale su da je potrebno minimum 150 minuta umjerenog vježbanja tokom nedelje, ili 75 minuta jakog, energičnog treninga tokom nedelje. Odaberite šta vam najviše odgovara: biciklizam, brzo hodanje ili trčanje koje stručnjaci najviše preporučuju jer utiče povoljno na um i tijelo. Pritom se preporučuje da te minute raspodijelite na minimum dva dana u nedelji.

Vežbajte svaki dan 15 minuta punom snagom, ili 25 minuta laganije i na nedeljnom nivou ćete biti i više nego u skladu sa preporučenom minutažom. Dobar osjećaj poslije vježbanja ne može se zamijeniti ni sa čim. Ubacite u ishranu svaki dan po jedno voće, keks sa žitaricama ili cijeđene sokove, pa ćete vremenom manje hrliti ka nezdravim poslasticama.

I nemojte se opterećivati – završite dan sa čašom crnog vina, uz omiljeni film. Uživajte, volite i negujte sebe.

Izvor: www.elle.rs

Related posts

Namirnice koje tope kalorije

admin

3 loše kombinacije namirnica

admin

Kako vođenje dnevnika smanjuje nivo stresa?

admin

Leave a Comment