ZDRAVO BIO!
  • Home
  • Izdvojeno
  • Koliko minuta nedjeljnog treninga vam je dovoljno da održavate figuru
Fitness savjeti Izdvojeno

Koliko minuta nedjeljnog treninga vam je dovoljno da održavate figuru

Redovno nedjeljno vježbanje je dalek san za mnoge od nas. Ako mislite da nemate vremena da se posvetite svom tijelu – to je samo prazan izgovor, jer je dovoljno da vježbate samo nekoliko minuta svaki dan kako biste bili vitalni, ali i zgodni.

Većina nas provodi dane kukajući kako ne vodi zdrav život u onoj mjeri u kojoj bi trebalo. Još kada dođe ljeto i kada nas preplave fotografije zategnutih, vitkih tijela iz modnih magazina, nezadovoljstvo dodatno naraste. Nemojte se obmanjivati savršenom slikom, ali povedite računa o svojoj figuri, prvenstveno zbog zdravlja. Potrebna vam je motivacija – pronađite je!

Prosječna osoba u Evropi vježba 48 minuta nedjeljno, što je za jednu trećinu manje od preporučene minutaže za vježbanje! Naučne studije pokazale su da je potrebno minimum 150 minuta umjerenog vježbanja tokom nedjelje, ili 75 minuta jakog, energičnog treninga tokom nedjelje. Odaberite šta vam najviše odgovara: biciklizam, brzo hodanje ili trčanje, koje stručnjaci najviše preporučuju jer utiče povoljno na um i tijelo. Pritom se preporučuje da te minute raspodijelite na minimum dva dana u nedjelji.

Vježbajte svaki dan 15 minuta punom snagom, ili 25 minuta laganije i na nedjeljnom nivou ćete biti i više nego u skladu sa preporučenom minutažom. Dobar osjećaj posle vježbanja ne može se zamijeniti ni sa čim. Ubacite u ishranu svaki dan po jedno voće, keks sa žitaricama ili cijeđene sokove, pa ćete vremenom manje hrliti ka nezdravim poslasticama.

I nemojte se opterećivati – završite dan sa čašom crnog vina, uz omiljeni film. Uživajte, volite i njegujte sebe.

Izvor: www.elle.rs

Related posts

Ojačajte imunitet: Izborite se sa virusima i bakterijama pomoću ovih prirodnih antibiotika!

admin

Pozitivan uticaj vježbanja na funkcije mozga

admin

Cink u hrani: Ovo su namirnice za jak imunitet

admin

Leave a Comment