ZDRAVO BIO!
Izdvojeno Medicina

Kako umiriti um

Bez obzira koji put meditacije slijedite, prvi i prevashodni zadatak je da nastojite da um učinite tihim i mirnim. Ako um neprekidno luta, ako je sve vrijeme žrtva nemilosrdnih misli, onda uopšte nećete napredovati.

Um mora da se umiri i utiša, tako da kad se svjetlost spusti odozgo možete da toga budete potpuno svjesni. Vašim svjesnim opažanjem i svjesnim prihvatanjem svjetlosti ući ćete u duboku meditaciju i vidjeti pročišćenje, preobražaj i prosvjetljenje svog života.

Kako ćete umiriti i utišati um? Um ima svoju sopstvenu moć, a u ovom trenutku ta moć je jača od vaše trenutne revnosti i rješenosti da meditirate. Ali, ako možete da dobijete pomoć od srca, postepeno ćete biti u stanju da kontrolišete um. Srce, zauzvrat, dobija stalnu podršku od duše, koja je sva svjetlost i moć.

Praktična vježba

Prije nego što počnete da meditirate, pokušajte da zamislite plamen u svom srcu. Možda je u ovom trenutku taj plamen sitan i treperav; možda to nije neki moćan plamen. Ali, jednog dana on će sigurno postati krajnje moćan i krajnje prosvjetljujući. Pokušajte da zamislite da taj plamen prosvjetljuje vaš um. U početku možda nećete biti u stanju da se koncentrišete onako kako biste željeli, pošto um nije usredsređen. Um neprekidno misli o mnogim stvarima. On je postao žrtva nepoželjnih misli. Um nema pravo prosvjetljenje, pa zato zamislite predivan plamen u svom srcu koji vas prosvjetljava. Unesite taj prosvjetljujući plamen u svoj um. Kad vaš um počne da biva prosvjetljen, biće vam veoma, veoma lako da se dugo koncentrišete, a takođe ćete i veoma lako postići dublju koncentraciju.

Izvor: www.zdravahrana.com

Related posts

8 načina da izgubite 500 kalorija dnevno bez ikakve muke

admin

Šta je švedska dijeta i kako je primijeniti svakog dana?

admin

Emocije mogu promijeniti naš život i uticati na naše organe

admin

Leave a Comment