ZDRAVO BIO!
Izdvojeno Medicina

Kako umiriti um

Bez obzira koji put meditacije slijedite, prvi i prevashodni zadatak je da nastojite da um učinite tihim i mirnim. Ako um neprekidno luta, ako je sve vrijeme žrtva nemilosrdnih misli, onda uopšte nećete napredovati.

Um mora da se umiri i utiša, tako da kad se svjetlost spusti odozgo možete da toga budete potpuno svjesni. Vašim svjesnim opažanjem i svjesnim prihvatanjem svjetlosti ući ćete u duboku meditaciju i vidjeti pročišćenje, preobražaj i prosvjetljenje svog života.

Kako ćete umiriti i utišati um? Um ima svoju sopstvenu moć, a u ovom trenutku ta moć je jača od vaše trenutne revnosti i rješenosti da meditirate. Ali, ako možete da dobijete pomoć od srca, postepeno ćete biti u stanju da kontrolišete um. Srce, zauzvrat, dobija stalnu podršku od duše, koja je sva svjetlost i moć.

Praktična vježba

Prije nego što počnete da meditirate, pokušajte da zamislite plamen u svom srcu. Možda je u ovom trenutku taj plamen sitan i treperav; možda to nije neki moćan plamen. Ali, jednog dana on će sigurno postati krajnje moćan i krajnje prosvjetljujući. Pokušajte da zamislite da taj plamen prosvjetljuje vaš um. U početku možda nećete biti u stanju da se koncentrišete onako kako biste željeli, pošto um nije usredsređen. Um neprekidno misli o mnogim stvarima. On je postao žrtva nepoželjnih misli. Um nema pravo prosvjetljenje, pa zato zamislite predivan plamen u svom srcu koji vas prosvjetljava. Unesite taj prosvjetljujući plamen u svoj um. Kad vaš um počne da biva prosvjetljen, biće vam veoma, veoma lako da se dugo koncentrišete, a takođe ćete i veoma lako postići dublju koncentraciju.

Izvor: www.zdravahrana.com

Related posts

Hit trening: Vježbe za cijelo tijelo koje su osvojile svijet!

admin

Osam savjeta za funkcionalan trening

admin

Kurkuma je prirodni antibiotik koji liječi ovu autoimunu bolest samo ako se uzima pravilno

admin

Leave a Comment