ZDRAVO BIO!
Fitness savjeti Izdvojeno

Kako pravilno trčati?

Pravilno trčanje će vas zaštititi od povreda i vratiti u formu života

Trkački trening trebao bi biti jednostavniji od uobičajenih treninga u teretani, no to vrijedi samo ako ga odradite kako treba. Stoga vam donosimo nekoliko savjeta kako malim promjenama možete poboljšati svoj trkački rezultat, a samim tim postizati i znatno bolje rezultate.

1. Trčite uspravno

Trčite li pogrbljeni, to će negativno uticati na rezultat. Dok trčite, glavu držite uspravno – to će automatski “poravnati” vašu karlicu i prsa.

2. Gledajte ispred sebe

Držite li pogled uperen pet metara ispred sebe, bolje ćete se držati jer vam pogled neće bježati prema dolje. Samim tim i glava će vam ostati u uspravnom položaju.

3. Pronađite ritam

Zamislite ritam pjesme koji je u skladu s tempom koji ste sebi zadali (idealno je 120 udaraca u minuti) i rukama, koje su blago povijene u laktovima, mašite u tom zamišljenom ritmu. Tako ćete gornjim dijelom tijela pomoći umornim nogama da drže tempo.

4. Marširajte

Pri svakom koraku, dok dižete koljena, malo taj pokret prenaglasite – kao pri vojnom strojnom koraku. Tako ćete izbjeći da vam noge udare jedna o drugu, što se često događa kad ste umorni.

Izvor: www.elle.hr

Related posts

Hot yoga – vježbajte na 37 stepeni i otopite višak kilograma

admin

Uzroci i lijek protiv opadanja kose

admin

Ešerihija koli – simptomi, uzroci i liječenje

admin

Leave a Comment