ZDRAVO BIO!
Fitness savjeti Izdvojeno

Idealne pilates vježbe za jutarnje istezanje

Promijenite jutarnju rutinu na ovaj način i imaćete energiju za cijeli dan.

Zašto dan ne biste započeli nježnim, a djelotvornim razgibavanjem? Pilates vježbe koje predlažemo probudiće vaše tijelo i duh, ubrzati vam metabolizam i pružiti dovoljno energije za dan pred vama. Za dobru formu i vitalnost ustanite samo malo ranije nego inače i odradite jutarnje istezanje.

  1. Ravno tijelo

Prva je vježba disanja. Podstiče krvotok i na taj način zagrijava tijelo i priprema ga za vježbe koje slijede. Lezite na prostirku, podignite glavu, vrat i ramena od poda, ispružite ruke pokraj bokova. Noge podignite pod uglom od 90 stepeni. Ako ste početnik, dovoljno je da samo savijete koljena i ostavite stopala na podu. U ovom položaju podižite ruke kao da udarate po površini vode. Udišite na nos, a izdišite na usta (tako dišite pri izvođenju svake vježbe). Izvedite ukupno 100 udaraca rukama.

  1. Rolanje tijela

Vježba jača centar tijela i isteže mišiće leđa. Legnite na sredinu prostirke, ruke podignite od tijela, s udahom se podignite u sjedeći položaj i istegnite se pružajući ruke prema naprijed. Zatim se vratite u početni položaj. Prilikom ustajanja i vraćanja tijela u ležeći položaj izuzetno je važno da mišići trbuha budu čvrsti.

  1. Kruženje jednom nogom

Vježba jača i isteže noge u korijenu kuka. Ležeći na sredini prostirke, privucite jednu nogu ka tijelu (na taj način je pripremamo za izvođenje vježbe), ispružite je prema gore, a kružnim pokretima, ne mičući tijelo, “ispisujte” nogom krugove. S udahom započnite krug, a s izdahom ga završite.

  1. Istezanje kičme

Vježba isteže donji dio leđa i zadnju ložu. Pospješuje čišćenje pluća. Uči nas kako pravilno da sjedimo. Za početak izdahnite i sjednite. Ispružite noge. Ruke ispružite u visini ramena ispred sebe, paralelno s podom. Rukama se istežite prema naprijed, ali neka vam kičma i vrat ostanu ravni istežući se prema gore. S izdahom se vratite u početni položaj.

  1. Pila

Vježba isteže i jača stub kičme pri rotaciji. Jača bočne mišiće trbuha te poboljšava disanje. Sjedite i ispružite noge, a ruke raširite u visini ramena. S udahom se zarotirajte u stranu, ne pomičući noge s poda. Jednu ruku podignite uvis, a pogledom pratite drugu ruku koju ste spustili pokraj spoljnje strane ćlanka. Isto ponovite i na drugu stranu. Napravite 5 – 8 ponavljanja.

Izvor: www.elle.rs

Related posts

Prevencija kardiovaskularnih oboljenja – Kako ne postati dio statistike

admin

Botoks za kosu – kako djeluje i je li zaista djelotvoran?

admin

Prirodno liječenje akni

admin

Leave a Comment