ZDRAVO BIO!
Fitness savjeti Izdvojeno

Hit trening: Vježbe za cijelo tijelo koje su osvojile svijet!

Spremite svoje “bubnjeve”!

Da li ste čuli za trening “Pound”? Ili ti u našem prevodu “bubnjanje”? Najnoviji trening koji nam stiže iz Los Anđelesa je oblik treninga koji savršeno spaja ritam, muziku i vježbe, a pri tome vas nevjerovatno puni energijom.

Barem tako kažu svi koji su probali…

POUND® je prvi cardio jam session inspirisan zabavnim bubnjanjem koje se pretvara u zarazan i energičan trening za vaše cijelo tijelo. Kao stil se oblikovao 2011. godine, a ostaje pionir u evoluciji modernih vježbi koje se pretvaraju u fuziju sportskih pokreta i stvaranja muzike.

Idejni pokretači ovih vježbi su dvije Amerikanke zaljubljene u ritam, Kirsten Potenza i Cristina Peerenboom, a upotreba palice radi lakšeg znojenja je za njih  bilo logično rješenje.

Ripstix® su posebne palice izrađene od laganog materijala s kojima se vježba, a radi njih POUND® postaje zabavno bubnjanje pretvoreno u vježbu. Dizajniran je za sve fitness nivoe, a spaja cardio, trening izdržljivosti i kondicije s elementima joge i pilatesa.

Može biti više ili manje intenzivan, a forma bubnjanja kod mnogih vježbi pomaže u ravnoteži i održanju stabilnosti, čime svaki pokret ima svoju funkciju. S ovim se treningom dobro zabavljate, možda otkrijete i osećaj za ritam ukoliko ste do sada mislili da ga nemate, a kalorije se samo tope.

Izvor:  www.elle.rs

Related posts

SINKOPA (gubitak svijesti) – Zbog čega nastaje, koji su simptomi i kako se liječi?

admin

SAT TRČANJA PRODUŽAVA ŽIVOT ZA SEDAM SATI: Svi razlozi zbog kojih je ovaj oblik vježbanja i dalje na PRVOM MJESTU!

admin

Jeste li znali ovih 9 stvari o kukuruzu?

admin

Leave a Comment