ZDRAVO BIO!
Izdvojeno Zdrava ishrana

Evo šta će se dogoditi ako pijete vodu s medom svakog dana

Ako vam još uvijek nije jasno zašto je voda dobra za organizam, možemo ponoviti kako oko 72 posto naše tjelesne mase čini upravo voda. Voda nas održava u životu i prožima cijeli organizam.

Sad kad smo ustanovili koliko nam je ova tečnost potrebna, učinimo vodu još posebnijom i zdravijom pa joj dodajmo meda. Zašto meda? Uprkos brojnim medicinskim i tehnološkim dostignućima, čovjek dosad nije uspio proizvesti savršen proizvod kao što je med. Lako je svarljiva namirnica koja trenutno vraća snagu, a jača i psihu. Danas ima reputaciju djelotvornog ljekovitog sredstva. Med pomaže kod bržeg zarastanja rana, bolesti crijeva i želuca, povišene tjelesne temperature, a može se koristiti i kao sredstvo za čišćenje. U narodnoj medicini, med je i danas osnova prirodnog liječenja.

Šta će se dogoditi ako čašu vode s medom pijete svaki dan? Saznajte u nastavku teksta.

Zaboravite na nadutost

Imate li problema s nadutošću ili gasovima, šoljica ovog napitka će neutralizovati gasove u vašim crijevima. Osjetićete olakšanje u tren oka.

Ojačaćete imunološki sistem

Med na prilično impresivan način štiti naš imunološki sistem, ali pobrinite se da je organski uzgojen kako biste iskoristili sve dobrobiti ovog prirodnog zlata. Prepun je vitamina, minerala i enzima koji će zaštiti vaš organizam, prenosi lifehack.org

Iz vašeg organizma će nestati toksini

Med i voda su dobra kombinacija za ispiranje organizma od svih štetnih nakupljenih supstanci. Recite zbogom otrovima, a poželite dobrodošlicu detoksu.

Vaša koža će biti sjajna

Med regeneriše i hrani kožu, pa je ona na dodir meka i izgleda lijepo. Takođe privlači, zadržava vlagu i smiruje iritacije što ga čini idealnim sastojkom za proizvode koji njeguju osjetljivu kožu.

Izgubićete kilograme

Postoje mnoga istraživanja koja potvrđuju priču kako je med dobra namirnica za skidanje suvišnih kilograma te kako konzumacijom malih količina meda nivo šećera u krvi pada, a ne raste.

Grlobolja će biti stvar prošlosti

Postoji razlog zašto je čaj s medom omiljen napitak tokom hladnih dana – pomaže ublažiti grlobolju i olakšati gutanje. Med je prirodno sredstvo koje štiti respiratorni sistem.

Izvor: www.ordinacija.vecernji.hr

Related posts

Fitness savjeti: Dišite pravilno dok vježbate

admin

Zaslađena bezalkoholna pića su ključ dječije gojaznosti

admin

Zdrava ishrana: 7 jednostavnih koraka balansirane ishrane

admin

Leave a Comment