ZDRAVO BIO!
  • Home
  • Izdvojeno
  • Biljka koja donosi zdravlje: Četiri veoma česta problema koja đumbir može da otkloni!
Izdvojeno Zdrava ishrana

Biljka koja donosi zdravlje: Četiri veoma česta problema koja đumbir može da otkloni!

Još uvijek nije sasvim poznato koliko dugo se koristi đumbir, međutim pronađeni su zapisi iz 4. vijeka, koji potvrđuju da se đumbir i tada koristio kao djelotvoran lijek.

Nemojte, naravno, da se zavaravate da samo sa đumbirom možete da riješite sve vaše probleme. Kombinacijom zdravih sastojaka ste uvijek na dobrom putu izliječenja. Na tom putu đumbir može da vam pomogne.

Dakle, možete ga samo dodati  vašoj redovnoj ishrani i vidjećete kako ćete se osjećati. Ipak, važan je i kontinuitet. Dakle, potrebno je da ga konzumirate svakodnevno ili bar da steknete naviku redovnog konzumiranja.

Interesantno je to što đumbir može da pomogne kod zaista različitih problema.

Evo četiri najčešća:

Đumbir za menstrualne bolove

Đumbir je dobar izbor ukoliko želite da u onim danima zamijenite ljekove nekim prirodnim sredstvima. Većina djevojaka i žena je makar jednom morala da se nosi sa veoma bolnim ciklusom. Kod nekih žena bolovi su jači i prosto bez ljekova ne može da prođe niti jedan ciklus i to nekada može da bude naporno i da ih ograničava, teško im je da obavljaju neke svakodnevne aktivnosti, da ih sprovode u djelo kako treba, da jednostavno funkcionišu.

Jedino što se tada čini prihvatljivim je ležanje mirovanje. Ipak, nekada situacija to ne dozvoljava i mora se ustati i nastaviti sa redovnim aktivnostima. Zato, ako želite da izbjegnete ljekove i zamijenite ih prirodnim namirnicama, onda je vrijeme da pokušate sa đumbirom. Ukoliko možete, onda bi trebalo da ga grickate, a dobro bi bilo i da pravite zdrave napitke. Topli napitak će jako prijati vašem stomaku, tako da prokuvajte vodu, pa onda u tu vodu dodajte đumbir, a zatim dodajte i malo limuna, kao i meda po želji. Pijte taj napitak čak i onda kada nemate menstrualne bolove, kako biste ih preduprijedili.

Koristite đumbir kako biste izbegli problem sa varenjem

A ko još želi da ima probleme sa varenjem? Niko naravno, ali gotovo svako se u određenom periodu života suočio sa njima. Naime, ako se cijelog života zdravo hranite, ako jedete samo ono što je zdravo i prirodno i ako unosite dovoljno tečnosti i vode prvenstveno, onda se neće javljati ti problemi.

Naravno, i redovna vježba će pomoći da izbjegnete probleme sa varenjem. Ipak, nekada nismo svi u potpunosti posvećeni zdravom načinu života i nerijetko se to odrazi na naš sistem za varenje. Zato je đumbir jako dobar saveznik kada je varenje u pitanju. Konzumirajte redovno đumbir i nećete imati problem sa varenjem.

Od 4. vijeka se koristi protiv bolova u stomaku i mučnina

Još uvijek nije sasvim poznato koliko dugo se koristi đumbir, međutim pronađeni su zapisi iz 4. vijeka, koji potvrđuju da se đumbir i tada koristio kao djelotvoran lijek. Istraživači su pronašli zapise u kojima se navodi da se đumbir tada koristio za bolove u stomaku, ali i da su ga koristili svi oni koji su imali problem sa zubima, koji su imali krvarenja i slično. Nije poznato, ali se vjeruje da je djelotvorno dejstvo đumbira otkriveno i mnogo prije.

Đumbir prija i vašoj koži

Pored toga što se koristi za jelo, đumbir može da se koristi i kada je vaša koža u pitanju. Dakle, možete da pravite ulje za masažu od đumbira. Sve što je potrebno jeste da susamovom ulju dodate iscijeđeni đumbir. Masaža i djelotvorno dejstvo đumbira će vas itekako oporaviti.

Izvor:  www.stil.kurir.rs

Related posts

Vaša usta, vaše zdravlje

admin

Crni čaj i njegove prednosti

admin

Suve šljive – Upoznajte njihova ljekovita svojstva

admin

Leave a Comment