ZDRAVO BIO!
Fitness savjeti Izdvojeno

5 jednostavnih vježbi za jačanje cijelog tijela

Pronašli smo savršen move workout koji će vas zaista promrdati tokom ovih ljetnjih dana, ali i najvažnije –  daće vam odlične rezultate. Vaše cjelokupno tijelo će biti jače i zategnutije! Šta da vam kažemo osim –  počnite odmah!

Za postizanje brzih rezultata treba da se fokusirate na vježbe koje jačaju cjelokupnu muskulaturu na tijelu. Ovaj program vam upravo to i pruža, a u zavisnosti od kritičnih regija, zadržite se na jednoj vježbi ponavljajući je više puta!

Bacite se na ovih 5 prilagođenih vježbi za oblikovanje i jačanje tijela i javite nam prve rezultate. Za postizanje najboljih efekata, preporučujemo vam da radite 3 seta vježbi, po 15 ponavljanja.

Vježba 1

Ukradite pokret od balerina i pokušajte da uradite plié. Stanite u ravan položaj i ruke položite na butine. Naglo se okrenite na stranu spuštajući se u čučanj, raširenih nogu. Spuštajte se polako sa ravnim leđima. Kod savijanja, zamislite da stežete zamišljenu loptu između butina. Upravo ovaj položaj (sa zamišljenom loptom) angažuje spoljne i unutrašnje mišiće butina. 

Vježba 2

Da biste uradili obrnuto V, postavite ruke iza leđa i gurajte tijelo na gore, praveći tzv. most. Potrudite se da vam ruke budu stabilne i zategnute, kako biste se fokusirali na jačanje trbušnih mišića, ali i mišića ruku.

Vježba 3

Ova vježba je modifikovan joga chaturanga položaj. Počnite da se podižete na gore, zadržavajući leđa ravno – praveći dasku. Kada spustite tijelo, prstima se pogurajte naprijed i ponovite vježbu. Vrlo brzo ćete primijetiti rezultate: jače tricepse i trbušne mišiće.

Vježba 4

Vježba broj 4 je varijacija prethodnog položaja. Podignite se prstima i rukama na gore i napravite dasku. Zatim podignite prvo lijevu, a nakon nje i desnu ruku. Ruku pružate pravo i ravno ispred sebe, u visini glave.

Vježba 5

Ova vježba se naziva “pucaj i prođi”. Koristite mišiće cijelog tijela da se podignete u visinu, i onda uradite ovaj “pucajući” zahvat, odnosno naglo okrenite tijelo iz jedne strane u drugu.

Izvor: www.elle.rs

Related posts

Vrijeme je da na jelovnik vratimo hranljivu bundevu: Pripremite ukusnu i zdravu krem supu od bundeve

admin

7 vježbi Stott Pilatesa: Udahnite život u pokretu

admin

Na duže staze: Stručnjaci otkrili koje su tri stavke najbitnije za održavanje optimalne težine

admin

Leave a Comment