ZDRAVO BIO!
Izdvojeno Zdrava ishrana

10 namirnica koje pomažu u borbi protiv bora

Nije sve u kozmetičkim kremama, iako one puno pomažu. Izbegnite prerano starenje pridržavajući se ovih saveta oko ishrane…

Kada god se pokrene priča oko bora, nekako je fokus većine ljudi na kozmetici i potrebi da unesete promjene u svoj način života. Tada se savjetuje oprez sa čišćenjem lica, jer kada perete lice, to često završi uklanjanjem prirodne vlage i prirodnih zaštitnih ulja s kože koji su potrebni ne bi li se koža sama izborila sa borama.

Među savjetima je i onaj da bi trebalo spavati na leđima shodno tome da položaj u kome spavate može uzrokovati nastanak bora. Možete dobiti bore na obrazima i bradi spavanjem na boku, a na čelu ako spavate licem prema dole. Neizbežan savet je da povećate unos vitamina C. Dokazano je da limunov sok zbog velike količine vitamina C može povećati proizvodnju kolagena pa pomaže u uklanjanju neželjenih mrlja, neujednačenog tena i crvenila. Zbog povećane proizvodnje kolagena pozitivno utiče i na bore..

S druge strane, nekako se potisne moć ishrane koja i te kako utiče na to da li ćete imati bore i u kojoj mjeri. Kakao je na primjer daleko preporučljiviji od kafe. Naučnici su otkrili da kakao sadrži visoke količine antioksidansa koji kožu štite od oštećenja. Zato nabavite pravi kakao i uživajte u čokoladnom napitku.

Izvor: www.elle.rs

Related posts

Kako pravilno započeti dan?

admin

Šta je infektivna mononukleoza?

admin

Šta je dijabetes?

admin

Leave a Comment