ZDRAVO BIO!
Izdvojeno Zdrava ishrana

10 namirnica koje pomažu u borbi protiv bora

Nije sve u kozmetičkim kremama, iako one puno pomažu. Izbegnite prerano starenje pridržavajući se ovih saveta oko ishrane…

Kada god se pokrene priča oko bora, nekako je fokus većine ljudi na kozmetici i potrebi da unesete promjene u svoj način života. Tada se savjetuje oprez sa čišćenjem lica, jer kada perete lice, to često završi uklanjanjem prirodne vlage i prirodnih zaštitnih ulja s kože koji su potrebni ne bi li se koža sama izborila sa borama.

Među savjetima je i onaj da bi trebalo spavati na leđima shodno tome da položaj u kome spavate može uzrokovati nastanak bora. Možete dobiti bore na obrazima i bradi spavanjem na boku, a na čelu ako spavate licem prema dole. Neizbežan savet je da povećate unos vitamina C. Dokazano je da limunov sok zbog velike količine vitamina C može povećati proizvodnju kolagena pa pomaže u uklanjanju neželjenih mrlja, neujednačenog tena i crvenila. Zbog povećane proizvodnje kolagena pozitivno utiče i na bore..

S druge strane, nekako se potisne moć ishrane koja i te kako utiče na to da li ćete imati bore i u kojoj mjeri. Kakao je na primjer daleko preporučljiviji od kafe. Naučnici su otkrili da kakao sadrži visoke količine antioksidansa koji kožu štite od oštećenja. Zato nabavite pravi kakao i uživajte u čokoladnom napitku.

Izvor: www.elle.rs

Related posts

6 aktivnosti prije spavanja koje mogu da vam pomognu da smršate

admin

Avokado čini čuda za vaše zdravlje

admin

Evo zašto je boks jedan od najboljih načina za gubitak kilograma

admin

Leave a Comment