ZDRAVO BIO!
Fitness savjeti Izdvojeno

10 minuta dnevno za vitko i zategnuto tijelo

Donosimo vam pet vježbi koje će eliminisati pet problematičnih ‘tačaka’ na vašem tijelu.

Ko danas ne vježba ili barem misli da bi morao vježbati? Malo je onih koji mirne duše ignorišu tjelesnu aktivnost. Kao imperativ nameću nam je ljekari, a još su glasniji mediji koji nam govore da moramo biti fit, vitki i vječno mladi. Kako biste to postigli na brz i dobar način nudimo vam pet vježbi koje će vas pokrenuti i dovesti vas u formu do ljeta.

Vježbe traju 10 minuta, a izvode se svaki drugi dan.

Učvrstite stomak

Lezite na leđa s rukama ispruženim u visini ramena i pognutim nogama. Spuštajte noge na pod u smjeru kazaljke na satu, i kad se vratite u početni položaj, promijenite smjer. Napravite 10 krugova, odmorite se i ponovite vježbu.

Podignite zadnjicu

Stanite tako da su vam stopala u širini ramena. Savijte koljena i spuštajte se prema podu, gurajući kukove nazad te istovremeno izbacite zadnjicu. Kako se dižete iz čučnja, ispružite lijevu nogu na stranu prije nego što ponovo krenete prema dolje. Ponovite vježbu, ispruživši desnu nogu sa strane. Napravite 30 čučnjeva u dvije serije.

Učvrstite ruke

Stanite uspravno, stopala neka vam budu u širini ramena. Uteg primite desnom rukom, koju ispružite iznad glave. Lijevom rukom primite lakat desne ruke iza svoje glave – tako ćete biti sigurni da će ostati na mjestu dok izvodite pokret. Savijte desnu ruku i bučicu spustite prema lopatici. Uz malo više eksplozivne snage vratite je u početni položaj, kao da je želite izbaciti iz ruke.

Za čvrste grudi i trbušne mišiće

Lezite na leđa, savijte koljena, a stopala položite na pod. Ispružite ruke s bučicama iznad sebe i položite ih na pod. Stisnite trbušne mišiće i podignite gornji dio trupa, kao da radite trbušnjake. U isto vrijeme mišiće ruku približavajte koljenima. Neka vam ruke budu i dalje ispružene. Bradu podignite s prsa i gledajte ispred sebe. Na tren se zadržite u gornjem položaju stišćući trbušne mišiće, savijte laktove i približite bučice prsima. Ponovo ispravite ruke i spustite se na pod, a ruke vratite u početni položaj, iznad glave.

3 u 1 vježba

Stanite na sve četiri na prostirci ili peškiru i gurnite dlanove i pete prema podu. Lagano podignite kukove u vazduh tako da izravnate noge. Vaše tijelo bi trebalo biti u obliku obrnutog slova V. Opustite se i nekoliko puta duboko udahnite. Ponovite vježbu još dva puta.

Izvor:  www.elle.hr

Related posts

Izvodite li vježbe automatski: Šta je mišićna memorija, a šta senzomotorička amnezija?

admin

Kada treba koristiti antibiotike?

admin

Najbolje namirnice za zdrav početak dana

admin

Leave a Comment